Aalborg Garden har nu taget hul på fremtiden

Aalborg Garden har siden foråret 2012 arbejdet på at rykke sig fri af fortiden og sigte mod fremtiden.

March

De første signaler på, at dette var ved at ske, oplevede vi i forbindelse med DM for Bygarder i 2013. Her skrev vi nemlig historie! Aalborg Garden endte i samtlige konkurrencer i top 10 og skrev sig på den måde ind i historiebøgerne blandt danske bygarder. Aalborg kan nu bryste sig af at have Danmarks 10. bedste garde og Danmarks 5. bedste major, nemlig Line Juul Jespersen.

Specielt inden for march og tattoo formåede Aalborg Garden at rejse sig, og garden er nu blandt de seks bedste i Danmark til at marchere med musik i bybilledet. I 2011 blev garden blot nr. 25 i denne disciplin! Derudover imponerede vi dommerne med et spritnyt tattoo, der mildest talt slog benene væk under både publikum og dommere, som kvitterede med gode point og en flot 9. plads til garden. I denne forbindelse er det værd at nævne, at vi blot fire måneder inden DM for Bygarder 2013 havde ansat vores nye march- og tattooinstruktør Sabrina Pedersen. Det viste sig dog at være en rigtig god investering, idet Sabrina på blot fire måneder formåede at rykke garden så meget rent tattoomæssigt, at vi gik fra en 27. plads i 2011 til den flotte 9. plads i 2013!

Tattoo

Projekt Tattoo 2015
Vi fik derfor blod på tanden og besluttede os for at se, om vi kan være endnu bedre forberedt med et endnu bedre tattoo-show til DM i 2015. Sabrina fik derfor til opgave at beskrive et nyt tattoo, vi fik lagt et budget og sendte i julen fire ansøgninger af sted til vort nye "Projekt Tattoo 2015".

Glæden var følgelig stor hjemme hos formand Niels Lundbye-Christensen, da han en sen fredag eftermiddag midt i februar blev ringet op af Nordea-fonden, som havde besluttet at støtte Aalborg Gardens "Projekt tattoo 2015" med samtlige ansøgte 47.000 kr. "...Vi kan se, I har gang i noget stort i Aalborg Garden..."

Svigtende bevilling
Alt dette skal ses i lyset af, at Aalborg Garden fra 2013 er blevet beskåret med op mod 25 % af sin hidtidige kommunale bevilling til løn, nærmest ved en fejl. Vi mangler pengene og har nu i over et år gået og - groft sagt - "tisset godt og grundigt i bukserne" for bare at holde skindet på næsen.

- Vi møder stor forståelse, selv fra politikerne, men ingen penge, udtaler formand Niels Lundbye-Christensen. Og det på trods af, at selv Aalborg Symfoniorkester gennem en anbefaling til Aalborg Garden forsøger at gøre opmærksom på problemet.

Men hvis vi får styr på bevillingerne igen, så kan vi love jer, at Danmarks tredje største by ikke kun bliver kendt for AaB og "Rød Aalborg"!

Ud af krisen og ind i fremtiden
MarchGarderlivet i Danmark er i krise, og krisen havde også nået Aalborg Garden, men den "nye" bestyrelse, som vi ynder at kalde os, tiltrådte i marts 2012, og vi ville noget andet - nemlig ud af krisen! Formands-, næstformands-, kasserer- og sekretærposterne blev besat af nye personer, og vi har fra dag 1 arbejdet på at trække garden væk fra lavvandet og ud på åben sø igen. Fra et relativt stort medlemsfrafald har vi det seneste år fået en nettotilgang på 10 medlemmer, og det ser ud til, at denne udvikling fortsætter.

Da den nye bestyrelse kom til, havde Garden to til tre aspiranter, men gennem en ihærdig indsats har vi nu godt 20. Det er livsnødvendigt, og hårdt arbejde, at finde nye aspiranter og fastholde dem i Garden. Vi arbejder på at sørge for at have nye, unge mennesker parat til at indgå i Garden, når de ældre søger nye udfordringer udenfor Garden. Dette arbejde kræver en masse ressourcer, hvor vi bl.a. bruger os selv som reklamesøjle gennem de sociale medier. Det er alt sammen initiativer, vi igangsætter, fordi vi tror på de børn og unge, som er en del af Aalborg Garden og i særdeleshed Gardens fremtid.

En anden vigtig betragtning er, at vi gennem den musikalske træning i garden faktisk er med til at udvikle indlæring og sikre emotionelle, motoriske og ikke mindst sociale kompetencer hos gardisterne. Vigtige kompetencer, som vi i Aalborg Garden er stolte af at være med til at give de unge mennesker gennem den musikalske uddannelse og træning - og som de kan tage med sig videre ud i livet.

Ny strategi

Sidst, men ikke mindst arbejder vi på vores nye strategi, som gerne skulle hjælpe garden til at sigte mod fremtiden. Visionen er meget enkel:

Det skal være FEDT at gå i Aalborg Garden


Fællesskab

Aalborg Garden danner rammen om en fælles meningsfyldt interesse for unge mennesker, hvor omdrejningspunktet er musik og socialt samvær.

Engagement

Vores engagement er synligt både i musikken, i fællesskabet, punktligheden og i vores uniform. Når vi performer, udstråler vi stolthed, samhørighed, glæde, dygtighed og disciplin.

Dygtiggørelse

Det er viljen til hele tiden at ville dygtiggøre sig, der er drivkraften. Vi påskønner andre til at dygtiggøre sig og motiveres ved at løfte den fælles performance.

Trivsel

Aalborg Garden er rummelig, og vi respekterer hinanden på tværs af alder og sociale kompetencer. Vi sætter det sociale fællesskab højt.

 

Som led i den nye strategi og den nye bestyrelses arbejde med garden fik vi i oktober 2013 to nye instruktører, hvorfor der er "nye" ansigter på alle tre hovedinstruktørposter. Således har vi nu førnævnte Sabrina Pedersen (march- og tattooinstruktør), Jesper Laustsen (leder af tambourkorpset) samt Rikke Øland (leder af musikkorpset). Disse tre har sat nye standarder i Aalborg Garden for innovativ undervisning, som gennem et stærkt og tillidsfuldt samarbejde er med til at løfte garden. Sabrina, Rikke og Jesper har mange tanker og drømme om Garden, og dermed om Gardens strategi. De viser de unge, hvordan tingene skal gøres, og med den positive tilgang de har til tingene, er de med til at give gardisterne en større selvtillid.

Og midt i alt dette formår vi stadig at holde fast i, at Aalborg Garden er et fedt sted at gå og vigtigst for os voksne, det er et fedt sted at have sine børn.

Amanda Mads

Pressemeddelelsen er bragt følgende steder:

Hasserisavisen: http://www.hasserisavis.dk/Kultur/Der-er-ny-gang-i-Aalborg-Garden-%E2%80%93-man-har-saa-at-sige-taget-hul-paa-fremtiden?Action=1&M=NewsV2&PID=164

Nordjyske: http://nordjyske.dk/nyheder/nordjylland/garden-satser-stort/bf988182-0d3f-4ad6-ac08-f88c659a123d/46/1514