Om Aalborg Garden

Gardens historie

Aalborg har siden 1983 haft sin egen garde, som blev dannet på grundlag af det daværende Vester Mariendal Skoleorkester. Garden har deltaget i utallige arrangementer af meget stor bredde, såvel lokalt, som nationalt og internationalt.

Garden har igennem tiden kunne opretholde et stabilt medlemstal og musisk højt niveau. De ca. 40 - 50 unge mellem 10 og 25 år, er alle ens uniformerede i flotte blå og røde farver. Et kulørt og velspillende indslag til ethvert arrangement.

OmGarden2

Vi kan lidt af hvert, og mere til...

Aalborg Garden består af to forskellige enheder, et tamburkorps og et musikkorps, der kan optræde enten hver for sig, eller sammen som en samlet garde.

Musikkorpset består af forskellige messingblæsere, samt en percussiongruppe. Repertoiret dækker alt lige fra velkendte marchmelodier, over populær rockmusik, til "klassiske klassikere" - og ved siddende koncerter leveres større og mere avancerede værker.

Tambourkorpset er bemandet med trommer, fløjter og lyrer. Udover marchmusik, spilles der ligeledes et bredt repertoire med bl.a. Riverdance, Walt Disney temaer samt Michael Jackson.

Garden ved slottet

Her, dér og alle vegne...

Aalborg Garden er altid klar til at deltage i profileringen af Aalborgs kultur-, sports-, forenings- og forretningsliv, hvad enten det er ind- eller udland.

Med flotte uniformer og høj musikalsk standard, trækker gardisterne mange mennesker til, under de forskellige arrangementer.

På ulige år deltager Garden til DM for Bygarder, og på lige år rejser garden til udlandet, hvor kombinationen af ferie og musik, er med til at vise Aalborgs ansigt udadtil.

På gardens rejser har lokalbefolkninger i Holland, England, Frankrig, Tyskland, Letland, Luxemborg, Tjekkiet, Polen, Ungarn, Østrig, Italien, Norge og USA, hørt Aalborg Garden i forskellige sammenhænge.

OmGarden3